Ingredience

Ingredience pro 10 burgerů Caesar

– 10 hamburgerových housek (typ focaccia)

– 5 kuřecích prsou

– 10 bramborových toastů

– 5 červených cibulí

– 50 g cukru

– 5 cl vody

– sušená rajčata

– majonéza

– česnek

– strouhaný parmezán

– ančovičky (volitelné)

– několik listů rukoly

Příprava

Namelte červenou cibuli a smažte ji na mírném ohni v pánvi s cukrem a vodou.

Nechte pomalu dusit po dobu 20 minut do té doby, než se jednotlivé ingredience začnou tavit a splývat.

Připravte si klasickou omáčku na Caesar salát s majonézou, parmazánem, česnekovou pastou a několika ančovičkami (není povinné).

Bramborový toast znovu zahřejte podle pokynů v návodu.

Vařte a smažte kuřecí prsa, která jste předtím okořenili, čímž získáte krásné zbarvení, aby zůstala po celou dobu křehká. Poté je nakrájejte.

Do hamburgerové housky vložte trochu cibule.

Přidejte bramborový toast a pak pár kousků kuřete.

Přidejte sušená rajčata, několik listů rukoly a omáčku Caesar.

Přikryjte druhou půlkou housky.

Tipy

Ozdobte nastrouhaným parmezánem a praženými piniovými oříšky. Podávejte s hranolkami Fry’n Dip a ochuceným salátem.