Usilujeme o výrobu kvalitních produktů vyrobených z jednoduchých přírodních ingrediencí, které doplňují vyváženou stravu a jsou dobré pro planetu.

Abychom vám mohli nabídnout to nejlepší z našich produktů, rozhodla se společnost McCain pracovat na 4 hlavních oblastech, kterými jsou:

1. OMEZENÍ NASYCENÝCH TUKŮ

Od roku 2011 se objem nasycených tuků ve značkových výrobcích McCain snížil o 2011.

Způsob, jakým vyrábíme, je jednoduchý: naše brambory (jejichž cestu lze vysledovat od jejich vysazení až do okamžiku, kdy skončí u vás na talíři) loupeme, myjeme, krájíme, předsmažíme a zmrazíme. Ve fázi předsmažení společnost McCain od roku 2011 zcela upustila od používání palmového oleje. Důvody pro to jsou jasné jak z hlediska výživy, tak z hlediska ochrany životního prostředí: vysoký obsah nasycených tuků, palmový olej zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi a zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob. Produkce palmového oleje navíc přispívá k hromadnému, často nekontrolovanému odlesňování. Slunečnicový olej je zdravější alternativou a má velký dopad na snížení nasycených tuků v našich produktech.

2. OMEZENÍ SPOTŘEBY SOLI

Od roku 2011 společnost McCain snížila obsah soli ve svých výrobcích o 40 %, což odpovídá 400 kg.

Škodlivé účinky soli jsou dobře známé: Zvýšení krevního tlaku, kardiovaskulárních chorob, osteoporóza; Výrazně jsme snížili množství soli v našich výrobcích a dosáhli průměrné úrovně 0,6 g/100 g výrobků obsahujících sůl.

3. CHCEME VÁM POSKYTOVAT LEPŠÍ INFORMACE O VÝŽIVĚ

44 % produktů McCain splňuje kritéria certifikačního štítku Better For You.

Téměř polovina z našich 170 produktů splňuje kritéria certifikačního štítku Better For You. Znamená to, že obsah solí je nižší než 0,5 g/100 g a podíl nasycených tuků je nižší než 1,5 g/100 g. Společnost McCain navíc aktivně podporuje a používá systém etiketování na přední straně balení Nutri-Score. Tento systém je opatřen barevně označeným štítkem, který udává celkovou výživovou hodnotu dané potraviny na stupnici od A do E. Poskytuje spotřebitelům snadno čitelné a srozumitelné informace o nutriční hodnotě produktu.

4. EKOLOGIČTĚJŠÍ OBALY 

O 15 % méně použitých obalů.

Vedle snížení množství stimulace zahájila společnost McCain ve spolupráci s různými univerzitami, institucemi a výzkumnými a vývojovými středisky výzkumný projekt zaměřený na vývoj obalů, které jsou 100% šetrné k životnímu prostředí.